2. Een kraan kopen: let op de uitloop

Keukenkranen zijn te verkrijgen met een lage of hoge uitloop. Wanneer een kraan een lage uitloop heeft is deze automatisch kleiner van formaat en vast daardoor eigenlijk in iedere keuken. Het nadeel van een kraan met een lage uitloop is dan weer dat het vullen of afwassen van emmers en grote pannen een stuk lastiger gaat. Om deze reden wordt er tegenwoordig dan ook veelal gekozen voor een keukenkraan met een hoge uitloop. Een kraan met een hoge uitloop biedt namelijk meer ruimte en heeft tevens een stijlvolle uitstraling.

3. Nieuwe keukenkraan: ga je voor knoppen of een hendel?

Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van kranen met knoppen. Wanneer je een vintage of klassieke kraan wilt hebben ga je waarschijnlijk voor een kraan met knoppen. Er zit echter wel een nadeel aan. Wanneer je bijvoorbeeld je handen inzeept om ze te wassen is het een stuk minder makkelijk te bedienen dan wanneer je gebruik maakt van een kraan met hendel.

Tegenwoordig hebben keukenkranen een multifunctionele hendel. Door deze hendel is de kraan simpel te bedienen. Wanneer je een 3-in-1 kokend water kraan van HOWAT in de keuken wilt hebben zal deze kraan een hendel hebben aan de rechterkant en een draai- en drukknop aan de linkerkant. De draai- en drukknop wordt namelijk gebruikt wanneer je gebruik wilt maken van kokend water. Het is een extra beveiliging zodat kinderen en uiteraard ook volwassenen, zich niet zomaar aan water verbranden.

4. Een nieuwe keukenkraan met uitgebreide opties

Uit een kraan moet water komen. Het liefst toch wel warm- en koud. Tegenwoordig zijn er bij moderne keukenkranen flink wat keuzemogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kraan met flexibele slang of een kraan met een handdouche. Dit kan erg handig zijn voor het schoonmaken van de spoelbak of het vullen van grote pannen. Waar een 2-in-1 keukenkraan toch zeker de norm is, zijn 3-in-1 keukenkranen en zelfs 4-in-1 keukenkranen echt in opmars en zullen de 2-in-1 keukenkraan uit de keukens verdrijven. Ze geven naast warm en koud water namelijk ook kokend water of gefilterd water.

Wat verlang jij van een nieuwe keukenkraan?