Besparen op energiekosten

Wist je dat je er goed aan doet om ieder jaar het energie aanbod van de diverse leveranciers met elkaar te vergelijken? Om dit goed te kunnen vergelijken moet je weten wat jouw huishouden verbruikt. Bereken wat je kwijt bent aan elektriciteit en wat aan gas. Je wil namelijk besparen op de energierekening. Om hier mee te kunnen beginnen moet je weten wat je verbruik is en wat daar de kosten van zijn.

Aanbieders wisselen nog als eens met prijzen. Je doet er goed aan om jouw verbruik en kosten te vergelijken met ander aanbod. Je wilt namelijk echt niet teveel betalen. Dat is toch zonde! Je kan echt flink geld besparen op je maandelijkse kosten door ieder jaar over te stappen. Energiemaatschappijen hebben vaak ook nog mooie welkomstkortingen waardoor je extra cashback op je jaarafrekening krijgt.

Ook interessant: Zo kun je besparen op internetkosten

Besparen op de energierekening in de koudere maanden

In de koudere maanden wil je niet voor de buren stoken. Hoewel de verwarming meer aan staat, wil je niet dat de verwarmde lucht je huis weer uit je huis sluist. In de koudere maanden betaal je automatisch meer omdat je gewoonweg meer gebruik maakt van onder andere de verwarming. De stookkosten gaan hierdoor omhoog. Ook worden de lampjes in de avond eerder aangeknipt omdat het vroeger en langer donker is. Met een aantal simpele en effectieve tips kom je een heel eind op weg om ook in deze maanden te besparen op de energierekening:

Laat je huis goed isoleren

Wanneer jij je huis laat isoleren zal je merken dat je stookkosten enorm omlaag gaan. Denk hierbij aan het isoleren van de spouwmuur, vloerisolatie, dakisolatie of het plaatsen van nieuwe kozijnen. Wanneer je één of meerdere van deze isolatiemogelijkheden hebt laten uitvoeren merk je direct dat het minder koud is in je woning. Het zal minder tochten en de warmte sluist je huis niet uit. Wanneer je je woning laat isoleren zal je woning een stuk duurzamer zijn en stijgt je woning ook direct in waarde.

Laat de droger vaker uit

Veel gezinnen maken gebruik van een droger. Niet zo vreemd: er zijn heel wat wasjes die gewassen en gedroogd moeten worden. In de koudere maanden maken de Nederlandse huishoudens ook meer gebruik van de droger dan in de lente en zomer. Hang je was eens binnen op een wasrek of waslijn. Scheelt je echt. Mocht je echt niet zonder een droger kunnen, ga dan voor een droger met A+ label.

Maak gebruik van het A Label

Door elektrische apparaten te gebruiken met een A label zal je ook echt euro’s besparen. Apparaten met een A label verbruiken namelijk een stuk minder energie. Wanneer je bijvoorbeeld een apparaat met label D veel gebruikt kan dit hoog in de kosten lopen.

Maak gebruik van LED lampen om te besparen op de energierekening

LED lampen zien we in veel huishoudens terug. En dat is alleen maar goed. LED lampen zijn namelijk een stuk duurzamer dan hallogeen of gloeilampen. Wist je al dat een LED lamp 80% tot 85% zuiniger is dan een gloeilamp en daarbij dan ook nog eens langer mee gaan. Je bespaart dan ook echt geld wanneer je al je lampen vervangt voor LED lampen.

besparen op energierekening

Besparen op de energierekening? Vergeet de sluipstroom dan niet!

Safe the best for last? Misschien wel ja! Ongemerkt verbruiken we namelijk heel veel sluipstroom. Laat jij je lader wel eens in het stopcontact zitten terwijl de telefoon niet opgeladen wordt? De laptop aan de lader laten terwijl deze opgeladen is? De TV op stand-by? Allemaal dingen die stroom vreten. We noemen dit ook wel sluipstroom. Wist je dat de stekkers van de TV en eventueel aangesloten apparatuur zelfs voor sluipstroom zorgen wat je zelfs 100 euro per jaar kan kosten. Dat is toch doodzonde?!

Vergelijk jij de energie aanbieder ieder jaar en kun jij besparen op energiekosten?