Maak voor iedere dag een planning.

Er zijn genoeg moeder die niet iedere dag een planning willen maken. Dit komt doordat ze dan het gevoel hebben meer een bedrijf te runnen dan het gezin. Toch is dit de beste manier om meer structuur in je huishouden en gezin te krijgen. Door een beetje time management zal je nog tijd over houden ook. Kinderen gaan goed op de 3 R’s. Rust, reinheid en regelmaat. Daarom is het ook prettig voor kinderen om met een planning te werken die zo gestructureerd mogelijk is.

Dit doe je door een goede agenda of een gepersonaliseerd notitieboekje aan te schaffen en met een schone lei het jaar te beginnen. Hierin kan je dan alles wat noodzakelijk is opschrijven. Je kan werkelijk waar alles inplannen en hebt meteen een overzicht en inzicht tijdens de dag. Daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om wat te kunnen afvinken.

 

Time management: Zeg vaker nee!

Door vaker nee te zeggen neem je minder hooi op je vork. Het is daarnaast natuurlijk wel belangrijk dat je ook nee durft te zeggen. Ga dit echt doen. Je kunt namelijk niet altijd iedereen tevreden houden. Durf nee te zeggen en ontdek hoeveel het jezelf kan opleveren.

Mama Me time

Bij Time management draait het niet alleen om de dingen die je moet doen. Ook om de dingen die je juist niet moet doen. Het is namelijk erg belangrijk om ook op mentaal en fysiek gebied gezond te blijven door mama me time in te plannen. Plan een avondje uit, ga tekenen, lees een mamablog, een boek of laat je lekker verwennen bij de schoonheidsspecialiste of kapper. Op deze manier kan jij je batterij weer opladen waardoor je ook een nóg leukere moeder kunt zijn.