Een zwangerschap in de zomer heeft voordelen en nadelen. Zo kun je heerlijk luchtige kleding aan, maar kan de warmte je ook te veel worden. Normaal gesproken zou je misschien lekker genieten van de zonnestralen of een terrasje pakken tijdens de hitte. Wanneer je zwanger bent kan dat net even anders zijn. Je hebt namelijk sneller last van de hitte en gaat op zoek naar verlichting. Wij hebben een aantal tips bij zwangerschap in de zomer voor je op een rijtje gezet:

Zwangerschap in de zomer: slow down

Wanneer je zwanger bent doe je er verstandig aan om een tandje terug te schakelen. Doe niet te veel en niet te druk. Zeker niet wanneer je hoogzwanger bent en de temperaturen omhoog schieten. In de middag, wanneer de zon het meest fel is, kun je bijvoorbeeld genieten van een middag dutje. Gaat je dat een beetje te ver? Even met de beentjes omhoog op de bank relaxen kan ook heerlijk zijn. Pak je momentjes van rust, je zult ze nodig hebben.

Beperk het eten van zout

Tuurlijk, zout en peper op het eten kunnen best lekker zijn. Maar wist je ook dat door zout je lichaam meer vocht zal gaan vasthouden? Wanneer je zwanger bent kan het al zo zijn dat je lichaam vocht vasthoudt, wanneer je zout eet kan dat nog meer zijn. Niet erg prettig. Je handen, voeten en enkels zwellen hierdoor op en je kan door te veel aan zout in je lichaam echt erg veel last hebben van vocht. Wanneer je veel vocht vasthoudt doe je er goed aan om je ringen tijdens warme dagen af te doen, zo voorkom je namelijk dat je vingers afgekneld worden tijdens je zwangerschap in de zomer.

Zwanger in de zomer? Drink, drink en drink nog meer.

Je lichaam vocht toedienen door te drinken is voor ons allemaal erg belangrijk. Maar wist je dat wanneer je zwanger bent je nog meer vocht nodig hebt? Veel drinken hydrateert je lichaam, iets wat je zeker nodig hebt tijdens een zwangerschap in de zomer. Helaas zal je er wel vaker van naar het toilet moeten, maar je zorgt in ieder geval goed voor de baby, jezelf en de vochtbalans. Niet geheel onbelangrijk!

Wanneer je meer drinkt kun je het beste voor water of thee gaan en gesuikerde dranken het beste laten staan. Wil je toch liever een smaakje in je water? Voeg er dan lekker vers fruit en een ijsklontje aan toe.

Verkoel je woning tijdens een zwangerschap in de zomer extra goed

Zorg ervoor dat jouw woning zo koel mogelijk is. Het is daarom belangrijk om deuren en ramen gesloten te houden. Zonwering kan ook erg goed helpen om warmte buiten te houden, heb je rolluiken aan de buitenkant van jouw woning? Dan zorg je er uiteraard voor dat deze ook gesloten zijn. Als het buiten afgekoeld is kan je jouw huis weer ventileren en ramen en deuren open doen. Doe dit uiteraard alleen als het buiten koeler is dan binnen. Daarnaast kunnen een ventilator, waaier of airco ook helpen je huis koel te houden.

Ook op de slaapkamer is het belangrijk om het koel te houden tijdens de warme zomermaanden. Slapen met een dikke buik is al lastig, helemaal wanneer je tegen het einde loopt en je baby indaalt,Ā  daar moet warmte niet aan bijdragen.

Genieten van het mooie weer hoort ook tijdens een zwangerschap in de zomer

Natuurlijk mag je ook gerust naar buiten in de zomermaanden. Jij wilt immers ook genieten van de zomer. Zorg dan wel dat je jezelf goed insmeert en eventueel een hoedje draagt. Je wilt namelijk geen zwangerschapsmasker ontwikkelen, in sommige gevallen is een zwangerschapsmasker namelijk blijvend. Zit je in de tuin? Dan kan het tijdens warme dagen prettig zijn om een ventilator ter beschikking te hebben voor een heerlijk briesje. Of wat dacht je van wat verkoeling van je voeten in water? Of koel lekker af in een zwembad in de tijd. Door te badderen blijf je lekker koel. Heerlijk!

En als je de hitte echt niet meer aankunt:

Mocht je na onze tips toch ontzettend veel last van de hitte hebben tijdens je zwangerschap in de zomer, dan is er nog een oplossing: ga naar de supermarkt šŸ˜‰ Het is daar namelijk heerlijk koel en zo kun je die heerlijke ijsjes halen die je thuis weer verkoeling geven.